Konopljino Ulje

konopljino ulje

U zadnje se vrijeme  puno spominje konopljino ulje kao ljekovito bilje. Uskoro možemo očekivati marketinške akcije kako puno pomaže ljudskom zdravlju – čudesno ozdravljenje!
Konoplja je biljka koja se već tisućama godina koristi za zdravlje, ljepotu i druge namjene.

Ulje konoplje sadrži kiseline omega 3, omega 6 i GLA. Gamalinolenska masna kiselina (GLA) u ovom ulju predstavlja oko 3 % svih višestruko nezasićenih masnih kiselina. Gamalinolenska kiselina (GLA) spada među nužno potrebne ili esencijalne masne kiseline (EFA = essential fatty acid) koje se primarno nalaze u biljnim uljima. Iako su EFA nužno potrebne za naše zdravlje, tijelo ih samo ne može proizvoditi pa ih zato moramo proizvoditi sami, putem hrane.

Zanimalo nas je kako je u stvarnosti zdravo konopljino ulje te u nastavku iznosimo stručno mišljenje doktora Darrell L. Tanelian.

Ulje konoplje je i jedino jestivo ulje koje sadrži neposredne metabolite linolne i alfalinolenske kiseline, odnosno gamalinolensku kiselinu (GLA) i stearidonsku kiselinu (SDA).

Zbog toga sprječava slabljenje EFA metabolizma i pomaže postizanju ravnoteže u tijelu koji su rezultati genetskih čimbenika, unosa ostalih masnoća, starenja i životnih navika.

Velik sadržaj masnih kiselina omega 6 i 3 i relativno visok udio fitosterola koristan je za kardiovaskularni sustav. GLA se pokazala učinkovitom i pri liječenju reumatičnog artritisa i aktivne upale zglobova. GLA i vitamin D u konoplji također su korisni pri sprječavanju i liječenju osteoporoze. Osim toga, proizvodi s mnogo EFA mogu pomoći pri nepravilnostima na koži, upalama, gubitku vode iz površinskog sloja, svrabu i slabom/sporom zacjeljivanju rana; GLA je korisna i za atopične ekceme i psorijazu.

dr. Darrell L. Tanelian, Medical Science, University of Texas

Više o ulju možete saznati na internet stranicama www.konopljino-ulje.com  gdje ga možete i naručiti.

Uvoznik za Republiku Hrvatsku je tvrtka Harmonija prirode doo koja uvozi konopljino ulje proizvođača hanf&natur iz Njemačke koje ima Bio i EKO certifikate, te je ulje dobitnik DLG zlatne medalje Njemačkoj.

Naši podaci: www.konopljino-ulje.com

Info mail. info@konopljino-ulje.com