Bradavice Na Muškom Udu

bradavice_na_muskom_udu

Bradavice na muškom udu nalikuju na bradavice koje se javljaju na drugim dijelovima tijela (za detaljne podatke vidi članak o bradavicama). Međutim, nemojte misliti da bradavičasta izraslina na vašem udu – ili na samom izlazu mokraćne cijevi, gdje se takve izrasline također mogu pojaviti – uvijek mora biti prava, bezopasna bradavica.

Ponekad izraslina koja nalikuje na bradavicu može biti početni simptom raka penisa ili sifilisa. Stoga se uvijek obratite liječniku ako na udu zamijetite bradavicu (ili bradavice). Ako liječnik potvrdi da se radi o bradavicama, vjerojatno će vam propisati posebno sredstvo za premazivanje i odstranjivanje bradavica. Pri tom se vrlo pažljivo držite liječnikovih uputa. Nemojte nikada odstranjivati bradavicu na uđu (penisu) nikakvim sredstvom za odstranjivanje bradavica drugdje na koži što ste ga kupili bez recepta.

Kemijski spojevi što ih takva sred­stva obično sadrže mogu oštetiti osjetljivu kožu uda. Kao i sve bradavice, izrasline te vrste na udu su zapravo ograničena područja virusne infekcije, pa su u određenoj mjeri priljepcive; u stvari, bradavice oko spolovila se katkada mogu prenijeti snošajem. Prema tome. ako imate (ili ste imali) bradavice na udu, ne bi bilo naodmet da vaša partnerica ode svom liječniku i provjeri nema li i ona bradavice na stidnici, jer će vas u suprotnom slučaju ponovno zaraziti, iako ste se riješili “svojih” bradavica.